Update..

Seminggu-dua ini aku agak sibuk dengan projek dengan dateline untuk hantar Interim Report aku hanya tinggal beberapa hari ie. Isnin depan. So tak banyak update dapat dibuat walaupun aku dah tulis beberapa drafts yang hanya tunggu untuk dipost dalam blog ni.

Limitation yang terdapat dalam blog wordpress.com seringkali membantutkan usaha aku untuk menambah baik blog ini. Antara yg paling tak best sekali adalah penggunaan javascript yang tidak dibenarkan dalam wordpress.com.. Oleh sebab itu aku tak dapat lagi upload video2 tutorial yg aku ada. Mungkin ada org kata kenapa tak guna youtube or googlevideo.. Aku dah try kedua-dua option ini tapi kualiti video yg ditunjukkan tidak sesuai untuk video tutorial.

Oleh sebab itu dengan pengaruh dan galakan oleh pakcik aku aka Acu yang menyarankan aku membeli domain name dan hosting untuk tujuan ini. Setelah berfikir selama 5 saat aku pun bersetuju walaupun aku masih mentah dalam hosting, website development, dan bla bla bla…… Dulu time sekolah pernah belajar skit2 tapi tak khatam abis. So minat tu masih ada. Jadi platform blog wordpress.com yg sedia ada sekarang ini akan diubah ke platform wordpress.org. dan tak lama lagi akan ada timbullah website dan blog terbaru dari aku 1-2 bulan dari sekarang. Aku buat rileks la sebab tgh pack skit akhir sem ni disamping exam hujung bulan January.. So aku slow2 la..

Ada apa2 cadangan dan idea boleh la mengomen kat bawah ni…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: